dinsdag 7 augustus 2012

Methodesites voor uitgeverij Pelckmans

De Vlaamse uitgeverij Pelckmans werkt al jaren met Wintoets van De Rode Planeet en sinds een half jaar met Quayn. De auteurs van Pelckmans maken de toetsen direct in Quayn. dat gaat inmiddels al om een paar duizend items.
Aangezien de scholen in Vlaanderen nog geen Quayn licentie hebben biedt de uitgeverij de toetsen voor de vakken Latijn en Nederlands vanaf het nieuwe schooljaar aan in twee verschillende methodesites. Het gaat om Pegasus (latijn) en Frappant (Nederlands). Wij maken deze methodesites, die zijn vormgegeven door Marcus Alkemade, in het CMS Umbraco. De uitgeverij kan sets van Quayn projecten hiermee direct op de website plaatsen.
De sites worden daarnaast gekoppeld aan Het Knooppunt ('single sign on' voor alle leerlingen in Belgiƫ) zoals dat wordt geleverd door Threeships. Hierdoor kunnen leerlingen snel en eenvoudig inloggen in de verschillende methodes.

Na ingebruikname van de methodesites zullen we een leermanagement systeem inbouwen waarin zowel de docent als de leerling de voortgang kunnen monitoren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten